Categories Handbal

Galop de sănătate pentru handbaliștii orădeni

CSM Oradea a repurtat cel mai categoric succes stagional în Divizia A la handbal masculin. Roș-albaștrii au învins CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, scor 39-17, în cadrul unui meci contând pentru etapa a 12-a din Seria A. Partida s-a desfășurat miercuri (29.11), la Arena Antonio Alexe.

Jocul nu a avut istoric, fiind controlat în totalitate de sportivii antrenați de tandemul Cosmin Liberț – Dan Pițigoi. Dacă după 11 minute de joc scorul a fost de 6-5 în favoarea CSM-ului, situația s-a schimbat radical în continuare. Echipa gazdă s-a dezlănțuit în atac și s-a desprins la 23-11 după 30 minute de joc efectiv. Ecartul a urcat la 20 lungimi în primele 12 minute din repriza secundă, scor 32-12. În cele din urma avantajul maxim s-a consemnat chiar la încheierea meciului.

Viorel Boșca și Sebastian Sfârlea au marcat câte 6 goluri, Emilian Turcu a punctat de 5 ori, Csongor Szasz și Florin George Breban au contribuit cu câte 4 goluri fiecare, Deniss Kirsch, Ciprian Aungurenci și Mihai Milu au înscris câte 3 goluri fiecare, Alexandru Bogdan a avut 2 reușite, iar Marius Mlinarcsik, Alexandru Popa și Ionuț Băban au avut câte 1 gol marcat pentru CSM Oradea. De cealaltă parte, Florin Papp și Sergiu Predan au înscris câte 4 goluri pentru formația gorjeană.

Celelalte rezultate ale rundei a 12-a:

– Unirea Sânnicolau Mare vs CSM Reșița, scor 28-37
– CSM Făgăraș vs Universitatea Craiova, scor 38-22

Meciul dintre CSM Odorheiu Secuiesc și CSU Politehnica Timișoara are loc joi (30.11), ora 18:00.

CSM Oradea are 24 puncte și se situează pe locul 4 în Seria A din Divizia A, fiind calificată pentru grupa de promovare în faza a 2-a a campionatului.

About Author