Categories Fotbal

Tricolorii se vor pregăti pentru CE la Würzburg

Printre cele mai notabile selecții se numără Herzogenaurach pentru Germania, țara gazdă, Iserlohn pentru Italia, precum și Blankenhain pentru Anglia, finalista Euro 2020.

Toate echipele sunt obligate să se prezinte la baza de pregătire Euro cu cel puțin cinci zile înainte de primul meci, conform Federației Române de Fotbal.

Infrastructura feroviară a fost un criteriu important și pentru selecționerul echipei naționale a României, Edward Iordănescu. Acesta a considerat că cea mai bună opțiune pentru echipa României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraș situat la 115 de kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de München și 300 de kilometri de Köln.

Pe lângă condițiile oferite de hotel și stadionul de antrenament, precum și faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniștită a Germaniei, un alt criteriu important a fost accesibilitatea transportului pentru deplasarea în orașele unde se vor juca meciurile.

Gara din Würzburg are linie de tren rapid directă către toate cele trei orașe unde tricolorii vor evolua și se află la doar 4 kilometri distanță de hotel. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenți.

Iată unde se vor antrena toate echipele calificate la Euro 2024:
Albania – Kamen
Austria – Berlin
Belgia – Ludwigsburg
Croația – Neuruppin
Cehia – Norderstedt
Danemarca – Freudenstadt
Anglia – Blankenhain
Franța – Paderborn
Germania – Herzogenaurach
Ungaria – Weiler im Allgäu
Italia – Iserlohn
Țările de Jos – Wolfsburg
Portugalia – Harsewinkel
România – Würzburg
Scoția – Garmisch-Partenkirchen
Serbia – AugsburgSlovacia – Mainz
Slovenia – Wuppertal
Spania – Donaueschingen
Elveția – Stuttgart
Turcia – Barsinghausen

About Author