Categories Fotbal

Pun accent pe acumulări într-o perioadă încărcată

Câte două antrenamente pe zi în cantonamentul de la Băile Felix!

Fotbaliştii de la FC Bihor susţin în această perioadă pregătirea centralizată, începând de miercuri, 31 ianuarie, şi până vineri, 9 februarie, elevii antrenorului Florin Farcaş având la Băile Felix una dintre cele mai importante etape din pregătirea acestei ierni. Este perioada acumulărilor fizice, atât de importantă în perspectiva pregătirii cât mai bine a stagiunii de primăvară.
„În primul rând, vreau să spun că avem condiţii bune de pregătire. Apoi, suntem tot timpul într-un proces de evaluare şi de căutări. Programul de cantonament este unul de acumulare şi încărcare, pentru că e important ca în această perioadă să ne pregătim bine. Desfăşurăm programul de cantonament cu două antrenamente zilnice, antrenamente de intensitate destul de mare, ca încărcare şi volum. Toţi băieţii răspund bine, sunt receptivi. Suntem încrezători şi vrem ca echipa, din punct de vedere fizic, din punct de vedere tehnic, dar şi din punct de vedere tactic, să arate mai bine decât a arătat anul trecut”, a declarat antrenorul principal Florin Farcaş, în faţa jurnaliştilor, care l-au vizitat în acest weekend în cantonament.

Lot de 27 de fotbalişti în pregătirile centralizate

La pregătirile centralizate din Băile Felix, staff-ul tehnic al echipei orădene are la dispoziţie un lot de 27 de fotbalişti, din care trei sunt portari. Antrenamentele cuprind inclusiv alergări în pantă, aşa cum s-a întâmplat şi când au ajuns jurnaliştii în cantonamentul roş-albaştrilor.
În faţa reprezentanţilor mass-media, tehnicianul Florin Farcaş a răspuns întrebărilor, inclusiv cele legate de camania de achiziţii.
„Sunt mulţumit de campania de transferuri de până acum, pentru că toţi jucătorii care au venit, au venit la dorinţa mea, am urmărit jucătorii şi am ales aceşti jucători, pe considerentul că au fost jucători pe care i-am şi putut aduce. Sigur, poate mi-aş fi dorit şi alţi jucători, dar, ştiţi foarte bine şi dvs, că nu am putut să-i aducem, din mai multe motive, dar ce am adus, eu cred că sunt jucători care vin cu un plus de calitate, un plus de experienţă şi crează o concurenţă loială şi corectă pe compartimentele unde activează fiecare dintre ei. Nu este încheiată campania de transferuri. Dacă vom găsi şi vom avea posibilitatea să mai aducem unul sau doi jucători, o să-i aducem, dar este foarte greu, pentru că cerinţele sunt foarte mari din punct de vedere financiar şi e greu să aduci un jucător de la un nivel superior la un nivel inferior. Însă, eu îmi doresc încă un jucător în compartimentul defensiv”, a mai afirmat Florin Farcaş.
Lotul pe care FC Bihor îl are cantonamentul de la Hotel President din Băile Felix îi cuprinde pe: Mihai Pînzariu, Radu Bob şi Alexandru Mihai Cherman – portari; Călin Jurj, Vlad Gîsă, Ricardo Farcaș, Alexandru Stoian, Andrei Gal, Sergiu Bactăr, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă şi Krisztian Gagyi – fundaşi; Bogdan Vasile, Ionuţ Tănase, Sergiu Ciocan, Andrei Vînău, Florin Chitaș, Răzvan Gunie, George Cherman, Răzvan Săutiuţ, Vadim Calugher, Andrei Moga, Marius Gîdea şi Ionuţ Hebriştean – mijlocaşi; Sergiu Jurj, Marius Hosu şi Luca Tincău – atacanţi.
Dintre aceştia singurii care nu s-au antrenat în ultima zi au fost Florin Chitaș și Krisztian Gagyi, ambii acuzând unele probleme medicale.

Nu este omisă nici pregătirea tehnico-tactică

Chiar dacă pregătirea fizică este cea pe care se pune accentul în această perioadă, nu este omisă nici latura tehnico-tactică.
„Unele dintre antrenamentele din această perioadă sunt cu pondere tehnico-tactică, pentru că este un lucru foarte important pentru noi să încercăm să omogenizăm, să închegăm relaţiile de joc, să asamblăm foarte bine jocul, să lucrăm atent, atât pe faza defensivă, cât şi pe faza ofensivă şi să arătăm ca o echipă care doreşte să atingă aceste obiective pe care ni le-am propus. Cu siguranţă că există o anumită presiune, şi pe noi, şi pe jucători, pe toată lumea, dar presiunea trebuie să fie una pozitivă, aceea de a fi încrezător şi de a crede în permanenţă în potenţialul şi calităţile tale, a crede în permanenţă că suntem o echipă care într-adevăr avem capacitatea şi calitatea de a ne atinge obiectivul şi sperăm, aşa cum am spus-o mai tot timpul că noi trebuie să arătam mult mai bine de cum am arătat anul trecut şi să facem lucrurile mult mai bine şi atunci, cu siguranţă o să apară şi rezultatele dorite”, a mai afirmat Florin Farcaş, la conferinţa de presă din cantonament.

„Nu a fost dorinţa mea să mă despart de ultimii jucători”

Tehnicianul principal al formaţiei de fotbal fanion a judeţului a fost chestionat şi a răspuns şi întrebărilor referitoare la plecările de jucători de la echipă, în special cele din ultima perioadă.
„Ca la orice echipă de fotbal, şi lista plecărilor e deschisă. Sunt veniri, sunt plecări, pentru că la fotbal tot timpul vor fi plecări şi vor fi veniri şi e normal să fie aşa. Ne-am dorit să aducem jucători ca să întărim lotul, pentru a da un echilibru, pentru a avea maturitate, pentru a avea experienţă şi concurenţă. E şi normal ca atunci când vin unii jucători să plece alţi jucători şi atunci, sigur că supărarea şi nemulţumirea este în sufletul meu ca antrenor, pentru că atunci când lucrezi o perioadă cu un jucător şi te desparţi, nu-i uşor. Dar, ţin să remarc că de jucătorii de care ne-am despărţit în ultima perioadă nu a fost dorinţa mea ca antrenor să mă despart de ei, a fost dorinţa lor, din mai multe motive. Nicidecum nu a fost dorinţa clubului să se despartă de jucătorii care au plecat, pentru că noi oricum nu am avut un lot prea numeros, am avut un lot restrâns, atât numeric, cât şi valoric şi atunci a fost exclusiv dorinţa jucătorilor”, a mai adăugat antrenorul Florin Farcaş.
Staff-ul tehnic al echipei orădene care conduce pregătirea centralizată de la Băile Felix din această perioadă îi mai cuprinde pe: Dorin Mihuţ – antrenor secund, Bogdan Guler – preparator fizic, Vlad Gheţe – antrenor cu portarii şi Mihai Cherman – fizioterapeut.

Continuă seria amicalelor

Chiar dacă se află în plin cantonament, echipa roş-albastră nu omite nici jocurile de verificare. Astfel, sâmbătă s-a deplasat la Baza Sportivă Transilvania Academy, unde a susţinut amicalul cu CSM Lugoj, iar marţi va ajunge la Baza Sportivă Tineretului, unde va susţine următorul joc de pregătire, cel cu CS Oşorhei, programat cu începere de la ora 16:30. De asemenea, la finalul cantonamentului, vineri, 9 ianuarie, FC Bihor se va deplasa la Satu Mare, pentru amicalul cu CSM Sighetu Marmaţiei, o partidă care este programată cu începere de la ora 12.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *