Categories Fotbal

Și a venit și primul succes

 

Fotbaliştii de la FC Bihor au disputat marţi cel de-al patrulea joc de verificare din această perioadă a pregătirilor de iarnă. La Baza Sportivă Tineretului din Oradea, roş-albaştrii s-au duelat de această dată cu echipa de ligă a IV-a CS Oşorhei, formaţie pe care au învins-o clar, cu scorul de 3-0, după ce la pauză conduceau cu 2-0 şi după ce au dominat cu autoritate partida.
Din nou, antrenorul Florin Farcaş a trimis în teren două formule distincte în cele două reprize. Din primul minut au jucat: M. Pînzariu – C. Jurj, T. Paublusztig, V. Gîsă, L. Ioviţă – I. Tănase, G. Cherman, R. Săutiuţ – Sg. Ciocan, Sg. Jurj şi A. Moga.
Încă din start elevii antrenorului Florin Farcaş au devenit periculoşi, tânărul R. Săutiuţ având două situaţii bune în minutele 6 şi 7. Prima dată a şutat din lateral stânga, dar a respins portarul în corner, iar apoi a reluat din 11 metri peste poartă.
În minutul 12, I. Tănase l-a angajat pe A. Moga, iar acesta a trimis periculos, dar a scos portarul cu piciorul.
În minutul 20 s-a deschis scorul, după o acţiune în poziţie centrală, finalizată cu un şut bun din 14 metri a lui Sg. Ciocan, în stânga portarului. Peste doar patru minute, acelaşi Sergiu Ciocan a expediat un şut bun, din unghi, dar a respins portarul în corner.
În minutul 29, tânărul Andrei Moga a tras un semnal de alarmă, printr-un şut periculos din unghi de pe stânga, puţin pe lângă bară. Peste şapte minute însă, în minutul 36, acelaşi Andrei Moga a şutat din nou din unghi, de pe stânga, pe jos, mingea a fost uşor deviată şi a intrat în poartă, 2-0.
Până la pauză s-a mai consemnat şutul violent a lui Ionuţ Tănase, de la 35 de metri, dar puţin pe lângă vinclu. La jumătatea disputei scorul consemnat a fost 2-0.
În repriza a doua, FC Bihor a început cu: R. Bob – Gunie, Sg. Bactăr, R. Farcaş, Al. Stoian – B. Vasile, V. Calugher, A. Vînău – M. Hosu, L. Tincău şi I. Hebriştean.
S-a consemnat un debut furtunos de repriză pentru elevii antrenorului Florin Farcaş, care au căutat poarta imediat ce s-a reluat jocul. Astfel, în minutul 48, Tincău din interiorul careului a trimis în portar, apoi, peste două minute, Vînău a prins un şut bun din lateral dreapta, dar a respins portarul celor de la Oşorhei în partea dreaptă.
În mintul 52, Ricardo Farcaş a trimis balonul cu capul în bara transversală, din 6 metri, în urma unei lovituri de colţ, pentru ca peste alte două minute Bogdan Vasile să se încumete să şuteze de la distanţă, dar puţin peste poartă.
Primul şut spre poartă a celor de la Oşorhei s-a consemnat în minutul 58, după care a urmat o nouă acţiune a lor pe partea stângă, dar scoasă de portarul Bob.
În minutul 62, juniorul Ionuţ Hrebriştean a trimis pe jos, din interiorul careului, dar a reţinut portarul, pentru ca în minutul 65, Vadim Calugher să execute o lovitură liberă de la 22 de metri, din poziţie centrală, puţin pe lângă bară.
Atacurile orădenilor au continuat, iar în minutul 74, Marius Hosu a scăpat singur cu portarul, dar acesta din urmă a reuşit să respingă. În minutul 78, Alexandru Stoian a trimis un şut-centrare de pe stângă, respins în corner, pentru ca în minutul 80 Bogdan Vasile să execute o lovitură liberă de la 25 de metri, pe lângă poartă.
A venit însă minutul 84, când Marius Hosu a intrat impetuos în suprafaţa de pedeapsă, a scăpat singur şi de această dată nu a mai ratat şi l-a învins pe portarul celor de la CS Oşorhei, stabilind scorul final, 3-0.
„Am făcut un joc bun, pe o suprafaţă de teren cu dimensiuni foarte mici, dar scopul nostru a fost să facem o mişcare după antrenamentul destul de greu de dimineaţă. Ne bucurăm că nu ne-am accidentat, am avut plăcerea de a juca şi acesta este lucrul cel mai important. Am avut din nou două echipe distincte în cele două reprize, pentru că suntem în perioada de cantonament, o perioadă foarte grea, în care jucătorii au câte două antrenamente pe zi. Chiar în această dimineaţă am avut un antrenament foarte greu, fiind chiar la mijlocul cantonamentului. Punem accent acum foarte mult pe latura fizică, iar la meci împart minutele la jucători, ca să dăm un pic de echilibru în tot ceea ce facem”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Florin Farcaş.

About Author