Categories Baschet

Încă nu sunt la un nivel de performanță

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 80-69, în cadrul etapei a 24-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (16.03), la Oradea Arena.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, cele două formații succedându-se la conducere de opt ori pe parcursul primelor minute de joc. Oradea s-a desprins la șapte lungimi și a rămas în avantaj până la finalul secvenței de deschidere. Scorul după zece minute de joc a fost de 24-22 în favoarea roș-albaștrilor.

Sfertul al 2-lea a consemnat mai multe servicii din partea lui Abdul Gaddy, jucător aflat la prima apariție în uniforma CSM-ului. Un parțial de 13-2 a mărit avantajul echipei gazdă la 13 puncte în minutul 15 al confruntării. Repriza s-a încheiat în controlul formației gazdă, aceasta plecând spre vestiare la scorul de 45-31.

Sfertul al 3-lea a fost echilibrat, cele două protagoniste împărțind momentele de superioritate. Rapid a reușit să se apropie la mai puțin de zece puncte, dar nu a făcut-o amenințător. Sayeed Pridgett a fost un pericol constant pentru coșul orădean. CSM-ul a găsit resurse să reacționeze și să refacă avantajul de la pauza meciului. Gaddy a continuat să-și găsească colegii cu pase utile, scorul cu zece minute rămase de jucat fiind de 63-48.

Rapid a redus semnificativ din deficit în debutul sfertului 4, grație unui parțial de 9-3. Antrenorul Cristian Achim a solicitat un timp de odihnă pentru a opri seria negativă a echipei gazdă. Finalul partidei a fost controlat de orădeni. Echipa din capitală a evoluat în rotație scurtă, fiind lipsită de fundașii Bilinovac și Șomăcescu, accidentați. Roș-albaștrii au jucat finalul partidei cu Luca Năstruț.

Toddrick Gotcher a reușit 17 puncte, Nijal Pearson a adăugat 12 puncte, 6 pase decisive, Lennard Freeman a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, iar Donatas Tarolis a izbutit 11 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Sayeed Pridgett a totalizat 27 puncte, 5 recuperări, iar Paulius Petrilevicius a terminat cu 19 puncte, 7 recuperări pentru Rapid.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 11-3 la general și se menține pe locul 2 în TOP 10. Urmează două deplasări consecutive la Voluntari și Brașov pentru formația de pe Crișul Repede.

About Author

1 comment

Un meci intens si plin de suspans s-a desfasurat la Oradea Arena, sambata, intre CSM CSU Oradea si Rapid Bucuresti, in cadrul etapei a 24-a din sezonul regulat al Ligii Nationale de baschet masculin. CSM-ul a reusit sa se impuna cu scorul de 80-69, intr-o lupta constanta pentru conducere intre cele doua formatii. In primul sfert, echipele s-au succedat la conducere, dar Oradea a reusit sa se desprinda la sapte puncte si sa ramana in avantaj pana la finalul secventei. Sfertul al 2-lea a fost marcat de serviciile lui Abdul Gaddy, care a debutat cu succes in tricoul CSM-ului si a contribuit la cresterea avantajului echipei gazda la 13 puncte.

Comments are closed.