Categories Baschet

Experiența net superioadă a făcut diferența

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 95-87, în deplasare, în cadrul etapei a 25-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (20.03), în Ilfov.

Jocul a început echilibrat, cele două echipe succedându-se la conducere de șase ori pe tabela de marcaj. Ofensivele s-au remarcat în mod deosebit pe parcursul primelor minute ale partidei. Oradea a avut un procentaj aproape perfect la aruncările de două puncte în primul sfert, dar ilfovenii au fost impresionanți la semicerc. Scorul după zece minute de joc a fost de 27-23 pentru CSM CSU Oradea, după ce bihorenii au condus chiar și cu nouă puncte pe tabela de marcaj.

Sfertul al 2-lea a început extrem de modest pentru roș-albaștri. Oradea nu a găsit soluții în atac, majoritatea acțiunilor încheindu-se cu aruncări pe finalul timpului de atac și fără a găsi o soluție de finalizare, cu încercări contestate. Voluntari a continuat să marcheze de la distanță, având 9 triple cu 64% la acest procedeu după 20 minute de joc. Alte șase schimbări s-au consemnat la conducere pe finalul reprizei. Lucas Tohătan a stabilit scorul după 20 minute, de la linia de pedeapsă, 45-44 pentru CSO Voluntari.

Sfertul al 3-lea a început cu o triplă în contul CSM-ului, dar continuarea a fost favorabilă gazdelor. Voluntari a continuat să marcheze de la mare distanță și s-a desprins la șapte puncte în condițiile unui joc oscilant pentru orădeni. Oradea a avut un final de sfert mai bun și a reușit să egaleze situația la 68 prin Arledge.

Sfertul decisiv a fost controlat de orădeni printr-un joc ofensiv extrem de inspirat și de eficient. Jon Arledge s-a dezlănțuit la finalizare, iar Abdul Gaddy și-a dat drumul după trei secvențe de joc dificile. De asemenea, situațiile de mismatch prin angajarea lui Baciu în spațiul de trei secunde a adus beneficii majore, roș-albaștrii desprinzându-se la zece puncte pe tabela de marcaj. Finalul jocului a fost controlat de bihoreni.

Nijal Pearson a totalizat 21 puncte, 11 pase decisive, Donatas Tarolis a adăugat 18 puncte, Kris Richard a avut 15 puncte, 4 pase decisive, iar Jon Arledge a terminat cu 14 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Kodi Justice a reușit 18 puncte pentru CSO Voluntari.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a ajuns la 12-3 și se menține pe locul al 2-lea în clasament. Următorul meci are loc sâmbătă (23.03), ora 17:15, la Brașov.

About Author

2 comments

Felicitari echipei CSM CSU Oradea pentru victoria impresionanta din deplasare impotriva celor de la CSO Voluntari! A fost un meci intens si echilibrat, dar echipa noastra a reusit sa se remarce printr-un joc ofensiv inspirat si eficient. Cu jucatori precum Nijal Pearson, Donatas Tarolis si Kris Richard, nu e de mirare ca am reusit sa ne desprindem la zece puncte pe tabela de marcaj si sa controlam finalul jocului. Felicitari si lui Jon Arledge pentru cele 14 puncte marcate si mai ales pentru curajul sau in momentele decisive. Suntem mandri de echipa noastra si ne bucuram sa vedem cum isi continua drumul pe locul al 2-lea in clasament. Hai CSM CSU Oradea!

Felicitari si lui Jon Arledge pentru cele 14 puncte marcate si mai ales pentru curajul sau in momentele decisive. Suntem mandri de echipa noastra si ne bucuram sa vedem cum isi continua drumul pe locul al 2-lea in clasament. Hai CSM CSU Oradea!

Comments are closed.