Categories Alte sporturi

Sportivii Clubului Crișul, medaliați la Campionatul Mondial

 

Recent s-a încheiat Campionatul Mondial de Kempo, desfășurat în perioada 22-28 aprilie, în Antalya, acolo unde din echipa națională a României, condusă de președintele Federației Române de Kempo, domnul Amatto Zaharia, au făcut parte și sportivii bihoreni Denisa Cotuț, David Sferle, Răzvan Cotuț, Karina Mihuța, însoțiți de către antrenorul lor, domnul Tulkos Romeo.
În Clasamentul General pe Națiuni , România a devenit Campioană, ocupând locul I, urmat de Turcia și Tunisia.
La acest rezultat extraordinar au contribuit și sportivii Clubului Crișul (director Pető Dalma Csilla), cu două medalii de aur și 6 medalii de argint, Răzvan Cotuț și David Sferle obținând și centura de campioni mondiali.
Răzvan Cotuț a devenit campion mondial, la categoria de seniori masculin -80 kg, având 16 sportivipe grila de luptă, învingând în finală un sportiv din echipa națională a Portugaliei.
David Sferle a concurat la categoria de seniori masculin +95 kg, acolo unde la semi-kempo și-a apărat titlul de campion mondial de anul trecut, iar la proba de knockdown a devenit vicecampion mondial. La fel ca și Răzvan Cotuț și David a devenit deținător a centurii de campion mondial, pentru rezultatul obținut la semi-kempo.
Denisa Cotuț, a participat la trei probe competiționale, iar la două din acestea a devenit vicecampioană mondială, în cadrul categoriei de senior feminin -60 kg, la semi-kempo și full-kempo.
Mihuța Karina, cea care în acest an la Cupa Mondială din Tunisia a obținut două medalii de aur și o medalie de bronz, la acest Campionat Mondial și-a adjudecat trei titluri de vicecampioană mondială, la semi-kempo, full-kempo și submission, în cadrul categoriei de junior feminin -60 kg. La pregătirea Karinei și al lui David Sferle la proba de submission a contribuit antrenoarea de judo , Ioana Hanaș.
”Acest Campionat Mondial a fost de cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Au fost prezente 56 țări cu peste 900 de sportivi. Cele două medalii de aur și șase de argint sunt rezultatul muncii grele de durată. Urmează perioada de recuperare, vom trage concluziile tehnice și în curând începem pregătirea pentru Campionatul European, ce va avea loc în Portugalia. Desigur sunt rezultate foarte bune, iar obiectivul pe care ni l-am propus a fost îndeplinit, aș spune chiar peste așteptări. Răzvan Cotuț a câștigat poate cea mai grea categorie la semi-kempo, o grilă cu 16 sportivi, învingând în finală cu un scor foarte strâns, un sportiv din echipa națională a Portugaliei.” – Romeo Tulkos, antrenorul echipei.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *