Categories Baschet

Mobilizare generală pentru o nouă finală!!!

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2023. Roș-albaștrii au învins CSM Athletic Constanța, scor 81-73, în fieful acestei echipe. Similar jocurilor din prima zi de la turneul final, sportivii au avut de înfruntat condiții improprii pentru o competiție indoor în anul 2023, frigul fiind extrem de greu de suportat de aceștia.

Jocul a început cu Neal, Richard, Năstruț, Tarolis și Ogden. Formația din Constanța a înscris primele șapte puncte ale partidei, ofensiva orădeană neavând inspitație la finalizare. Roș-albaștrii au reacționat și au preluat conducerea pe tabela de marcaj, dar nivelul de intensitate defensivă nu a fost suficient pentru a oferi CSM-ului încredere. Avantajul echipei antrenate de Cristian Achim a fost de șase puncte, însă Constanța a reacționat și a anulat deficitul cu o reușită pe sirenă. Scorul după zece minute de joc a fost de 20-20.

Sfertul al 2-lea a consemnat superioritate pentru amfitrioni. Aceștia au avut 70% la aruncările de două puncte după 20 minute de joc. Nathan Johnson și-a asumat foarte multe acțiuni pe atacul Constanței, acesta având 14 puncte marcate la jumătatea întâlnirii. Ambele echipe au avut numeroase imprecizii la semicerc. Mark Ogden și-a adus aportul în atac, iar Kris Richard a reacționat după un start modest de partidă și a adus Oradea în avantaj la jumătatea partidei. Scorul după 20 minute a fost de 39-38.

Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj în repriza secundă. Echipa gazdă a reușit să mai vină la conducere de două ori, dar a găsit soluții să rămână aproape de orădeni. Jocul de construcție organizat al CSM CSU Oradea nu a funcționat în acest meci, dar improvizațiile lui Erick Neal au adus puncte pe tabela de marcaj. Mark Ogden a avut o nouă prestație dominantă la poziția 5 și a ajutat Oradea să termine sfertul 3 în avantaj. Ultimul coș al ac estei perioade de joc pentru bihoreni a purtat semnătuar lui Enzo Vescan. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 60-56.

Sfertul decisiv a adus desprinderea CSM-ului. Mark Ogden și Donatas Tarolis au marcat coșuri importante, iar Kris Richard a mărit avantajul pentru prima dată la peste zece lungimi cu o triplă din zero grade pe final de atac. Constanța l-a pierdut pe principalul conducător de joc, descalificat pentru cinci greșeli personale. Jocul încâlcit, lipsit de luciditate în faza ofensivă și numeroasele reușite după acțiuni individuale sau la capătul unui efort fizic suplimentar au îngreunat misiunea echipei antrenate de Cristian Achim. Constanța a redus din deficit spre final, dar nu a mai putut anula întreaga diferență.

Mark Ogden a totalizat 25 puncte, 11 recuperări, Kris Richard a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, Donatas Tarolis a livrat 16 puncte, iar Erick Neal a bifat 9 puncte, 10 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nathan Johnson a totalizat 20 puncte, iar Vitenys Cizauskas a terminat cu 19 puncte pentru Constanța.

Miercuri (15.02), ora 19:00, CSM CSU Oradea întâlnește U-BT Cluj-Napoca în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2023. Va fi a 7-a finală în această competiție pentru bihoreni, acolo unde vor juca cu Clujul pentru a 4-a oară.

About Author