Categories Alte sporturi

O decizie care naște controverse

Din data de 23.02, cluburile sportive, federațiile sportive naționale și ligile profesioniste sunt obligate să aplice ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de seniori și tineret, de minim 40% în cadrul competițiilor sportive naționale oficiale la sporturile de echipă (fotbal, baschet, volei, hochei pe gheață, polo și alte ramuri sportive ce includ sportul de echipă). În caz contrar, riscă o sancțiune contravențională de până la 37.500 lei.
Cine va aplica amenda? Inclusiv Direcțiile Județene de Sport și Tineret, entități slab finanțate de către Ministerul Sportului pentru care aceste sume vor reprezenta o mână cerească, având în vedere că sancțiunile se constituie în alte venituri la bugetul entității care a aplicat sancțiunea contravențională.
Am redactat pe scurt un material cu privire la noile reglementări contravenționale din dreptul sportului. Îl regăsiți în primul comentariu.
Cât privește reglementarea în sine, ce părere aveți de compatibilitatea acesteia cu prevederile unionale? Este vorba de o discriminare?

About Author