Categories Fotbal

Un grup de suporteri ai FC Bihor reacționează!!!

Stimați finanțatori ai FC Bihor, membri CD și AG ACSF Oradea,
Încetați luptele politice date puternic în aceste zile! Pentru numele lui Dumnezeu, și mai ales pentru binele FC Bihor!!!
Noi, Suporterii, am mai spus-o și în 2014, și în 2015, FC Bihor este o avere și o comoară, ce nu trebuia omorât atunci!!!
FC BIHOR ORADEA este bunul comunității, nu proprietatea unor găști politice cu interese mai mult sau mai puțin obscure, cu aere de patroni!
Am trecut peste faptul că de frica datoriilor ce vor să vină din urmă – datorii neasumate începând cu sezonul 2013-14 de către voi, finanțatorii, prin bunii executanți numiți prin voință politică ca președinți, ați înregistrat o marcă la OSIM diferită, doar apropiată de emblema clasică, cea mai iubită de către noi, Comunitatea de Suporteri Bihoreni.
Am trecut peste faptul că ați preferat să moară un club cu istorie neîntreruptă vreme de 58 de ani de activitate, pentru a-l salva pe un anume personaj politic de la închisoare, fost membru AG CS Fotbal Club Bihor Oradea.
Noi, Suporterii am mai spus-o și-n 2016 că nu susținem o clonă a unei găști politice fondate în 2016, care a activat un an la L5 BH jucând în Episcopia.
Noi, Suporterii, am încercat tot ce am putut face noi în 2014, 2015 să salvăm clubul vechi, și după 2016, pentru ca FC Bihor să existe din nou, pe baze curate!
Astfel, Asociația Suporterilor FC Bihor a depus în 2017 cerere de înregistrare la OSIM, pentru înregistrarea mărcii originale, respinsă însă cu o motivație confuză, care dădea de gândit tuturor cititorilor ei, la o complicitate de ordin politic!
Noi, Suporterii, am încercat fondarea unei asociații sportive ca și club Phoenix, într-un grup de lucru care i-a cuprins printre alții și pe domnul președinte demisionar de astăzi, Sandor Kulcsar, asociație cu numele de FC Bihor în structură, pentru a putea face ceva trainic pentru fotbalul bihorean, în 2018.
Acțiune din nou respinsă din cauza existenței vechilor asociații cu numele de FC Bihor din anii ’90 – 2000 existente în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor!
Apoi, am apreciat cu ochi critici faptul că după 5 ani în care ați economisit bani de la bugetele locale si județene ați reînceput să finanțați noul copil fondat pe bazele Centrului de Copii și Juniori al FC Bihor. Deși, din 2016 a fost clar că fotbalul a devenit un apendice în cadrul Clubului polisportiv municipal, CSM Oradea!
În 2020 acțiuni întreprinse și de noi,Suporterii, v-au dat de gândit temeinic, celor din primărie, și apoi în vara 2021 printr-o mișcare, privită de noi, Suporterii, ca fiind una cel puțin interesantă, dacă nu chiar o manevră populistă, ați început pregătirea reînvierii FC Bihor.
Cum ați făcut asta, cu o marcă neoriginală, un rebranding amatoricesc, apoi logo-ul a fost stilizat de firmele membrilor partidului galben-albastru, abonate la buzunarul public, știe toată lumea!
Apoi băieții din lotul clubului ACSF Oradea, club posesor al mărcii cesionate „F.C. Bihor Oradea”, dând dovadă de curaj, au comis „nefăcuta” și v-au dat iarăși teme de casă, v-au dat serios de lucru. Au îndrăznit să câștige în acest sezon ce trebuia să se încheie mâine, sezonul regulat al seriei 10 din liga a treia. Ba mai mult, apoi au cutezat să încheie play-off-ul exact pe locul pe care l-au început, locul 1!!! Cu un buget de play-out de salvare de la retrogradare, de „maximum 250000 EUR”.
Apoi, au îndrăznit să vă întrebe, stimați finanțatori, de o primă de performanță, prin președintele demisionar de azi, de un bonus, de ce ar primi dacă s-ar califica în finală, sau dacă ar promova?? Ei bine, atunci nimeni, din club, n-ați mai ieșit cu celebra declarație „Luăm totul pas cu pas”, temele nu vi le-ați mai făcut!
Apoi pe 24 și pe 27 Mai, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, lucruri pe care care dvs. , oamenii de bine, „marii” finanțatori, reprezentanți ai două instituții mari și late, le-ați dorit cu dinadinsul. Le-ați dorit tare, pentru că promovarea imediată a echipei vă cam strica planurile electorale!
Știm, cunoaștem, de 3 ani ne vindeți verzi și uscate, cu un stadion a cărui construcție nu a început până azi!
Ba mai mult, intuim că veți prelungi refrenul stadionului pentru anul electoral 2028.
La fel și refrenul promovării, ba în L2, ba în prima ligă!
Însă, acest comunicat pe lângă că a dorit să vă treacă în revistă toate marile „fapte de bine” comise în ultimii 9-10 ani, vrea să vă spună și următorul lucru: Așa, nu se mai poate! Nu vă mai merge cu gargară și cu vrăjeală!
În loc să-l ajutați pe președintele demisionar, l-ați convins prin atitudinile de sforari politici arătate în mod subtil, prin lipsa de sprijinul din finalul apoteotic al acestui sezon, să plece. Să iasă din cocina murdară a gășculiței, de culori politice diverse, dar atât de nocive care conduc sportul bihorean, și implicit clubul, de facto!
Mai multe voci am cerut audit la club și vânzarea sa, după întocmirea unui plan, a unui plan de parteneriat public – privat! Aveți toate pârghiile necesare, existând atâtea companii private în parcurile industriale din oraș, zonă, județ, plus niște asociații patronale cu ani buni de existență și proiecte la activ!
Ori redresați „corabia”, cu măsuri reale cu efect imediat, ori, stați liniștiți, căci taxați veți fi cu proxima ocazie, în aproximativ un an de zile, la alegerile locale! Cu toate tentativele și protocoalele de blat și non-combat cu celelalte culori politice de pe scena de azi!
Țineți minte că sunteți doar administratori, și nu patroni de club privat! Sunteți aleșii comunității!
V-ați trimis chiar și săgeți otrăvite să se infiltreze în rândul nostru, al suporterilor, însă nu ați reușit! Vom merge mai departe!
Vă promitem solemn că nu mai înghițim vreo minciună politică sfruntată, cât de elegantă o fi ea împachetată, și nu ne vom lăsa până când FC Bihor va răsări și va străluci, acolo sus pe scena primei ligi, unde în trecut, oameni cu adevărat buni au dus acest nume și l-au menținut ani la rând!!
Oameni care și-au scris numele în istoria frumoasă care se povestește de către bunici la fii și nepoți despre spiritul FC Bihor!
Nu neoameni care s-au înscris în filele negre ale istoriei aceluiași club, din care unii roiți și azi în jurul structurii clubului de azi!
Club fanion de fotbal iubit de sute de mii de bihoreni, și mulți fii ai locului plecați pretutindeni în lume făcând cinste Bihorului!
#SalvațiFCBIHOR
#DoarFCBihor
#VindețiEchipa
#AiciEOradea #BIHORU’
#UnițipentruEchipă
#deBihorupoțifujidanutepoțiascunde
#jospevaleaCrișului
#EchipăcaBihornui
#Legendanumoare!!!

About Author